Over Wildcraftgidsen

Wildcraftgidsen is  gespecialiseerd in bushcraft en survival technieken. 

De natuur is ons speelveld en onze leermeester. 

Sinds de oprichting van Wildcraftgidsen in 2010 herontdekken wij samen met onze gidsen en deelnemers de natuur en  haar verborgen schatten. 

De natuur is onze vriend en niet onze vijand, met die mentaliteit trotseren wij de elementen en leren we terug te leven in en met de natuur.

Het sterkste wapen van de mens is ons brein. Mensen hebben de meest onmogelijke gebeurtenissen weten te overleven door het hoofd koel te houden.

De combinatie van kennis, vaardigheden en de juiste mindset zijn onontbeerlijke tools als het aankomt op overleven in het wild. 

De dingen veranderen zoals ze zijn, kunnen we niet. De dingen zoals ze zijn een andere betekenis geven of in een ander perspectief plaatsen, kunnen we wel. 

Wanneer we koude moeten trotseren kunnen we dit op twee manieren benaderen. We kunnen tegen dit gevoel vechten of we kunnen het loslaten en accepteren. Wanneer we de tweede aanpak weten te beheersen, worden de natuurelementen in vele gevallen onze vrienden i.p.v. onze vijanden. 

Het trotseren van en terug leren omgaan met die elementen werken bevrijdend en bevorderen onze overlevingskansen.

Wie vecht tegen de natuur verliest. Wie meewerkt met de natuur overleeft.

Wildcraftgidsen heeft als missie mensen terug hechter te doen samenwerken en hun gevoel van zelfstandigheid en samenhorigheid te vergroten. 

De natuur is een sterke en krachtige leerschool waar je nooit stopt met leren. Dit geldt overigens ook voor ons. Met elk facet van bushcraft en survival kan je mogelijks één of meerdere mensenlevens vullen. 

Bij Wildcraftgidsen bouwen we verder op meer dan 12 jaar ervaring en proberen we de raakvlakken van Bushcraft en Surival technieken te combineren. 

Wildcraftgidsen heeft zich d.m.v. leren en proberen gespecialiseerd in het overleven in het wild en dit met zo weinig mogelijk middelen. 

Die kennis delen we dan ook heel graag met iedereen die er oren naar heeft. 

 

Think outside, there is no box…