Workshop Touwtechnieken

Deze Workshop voor een halve of een hele dag, is een initiatie in touwtechnieken.

Touwen en knopen hebben zelfs nu in ons moderne leven nog steeds een grote waarde. 

Het is meer dan waarschijnlijk dat u dagelijks touwen en knopen gebruikt, ‘zonder het misschien zelf te beseffen’. Tenzij u elke dag laarzen draagt of velcro strips aan uw schoenen heeft, knoopt u uw schoenen elke dag. 

In de natuur kunnen we heel veel toepassingen bedenken voor touwen en de daarbij horende knopen. 

Als hout de bakstenen zijn van de natuur, dan zijn touwen de mortel. We kunnen touwen gebruiken om constructies te bouwen, onze shelter mee te bevestigen, te rapellen, enz. We kunnen misschien nog wel meer dan duizend toepassingen bedenken waarbij touwen een vitale rol vervullen. 

Programma:

Tijdens deze workshop leren we touwen twijnen & torsen uit natuurlijke vezels van planten. We leren belangrijke en handige knopen die ons zowel in de natuur alsook in het dagelijkse leven van pas kunnen komen. 

Tijdens deze workshop leren we diverse knopen die handig zijn bij een afdaling met behulp van een touw, knopen om tenten op te spannen, knopen om touwen te verbinden, sjortechnieken, enz. 

Opmerkingen:

Workshop Touwtechnieken 3 uur 

Deze Workshop wordt georganiseerd voor groepen. 

teambuilding, particulier, verjaardag, vrijgezellen, jeugdbeweging, reisgidsen,…

Wil u graag meer informatie over onze workshop Touwtechnieken ontvangen, heeft u nog vragen of kan niet wachten om eraan te beginnen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor tarieven en mogelijkheden. 

Dit kan via info@wildcraftgidsen.be of via het nummer: 0032 (0)499.91.86.84