Workshop Survival Technieken

De workshop survival technieken wordt georganiseerd voor een halve of ganse dag en is een initiatie in overlevings en survival technieken. 

Elk jaar zijn er nog mensen die in de problemen geraken tijdens een onschuldige wandeling of trektocht. Soms zelfs met dodelijke afloop. Veel van deze spijtige voorvallen hadden vermeden kunnen worden door een eenvoudige voorbereiding of door het beheersen van enkele eenvoudige overlevingstechnieken.

Wildcraft organiseert daarom een basis workshop waarin Survival Technieken praktisch worden aangeleerd. 

In een overlevingsscenario: 

 Waar liggen mijn prioriteiten? Hoe beperk ik de risico’s en welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen om te voorkomen dat ik ooit in een overlevingssituatie terecht kom? Welke materialen en technieken moet ik beheersen wanneer het noodlot dan toch toeslaat en waar leg ik mijn prioriteiten? Tijdens deze cursus leren we de basis van overleven in en met het wild en hoe we ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Programma: 

Tijdens deze cursus behandelen we de meest essentiële onderwerpen, die ons in staat stellen om te overleven in het wild. Daarnaast bekijken we diverse methoden om onze weg uit Shelter, vuur, water, eten, survival blik, moderne survival benodigheden en voorbereiding, Oriëntatie, knopen en touwtechnieken, Search and rescue. 

Opmerkingen

Cursus Survival Technieken 4 uur of Cursus Survival Technieken 8 uur 

Deze Workshop wordt georganiseerd voor groepen. 

 fervent wandelaar, trektocht, militair, reisgidsen, team building, verjaardagsactiviteit, vrijgezellen, jeugdbeweging, reisgidsen, 

Wil u graag meer informatie over onze workshop vuurmaken ontvangen, heeft u nog vragen of u kan niet wachten om eraan te beginnen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor tarieven en mogelijkheden. 

Dit kan via info@wildcraftgidsen.be of via het nummer: 0032 (0)499.91.86.84