Workshop Survival Technieken

De workshop survival technieken wordt georganiseerd voor een halve of ganse dag en is een initiatie in overlevings en survival technieken. 

Elk jaar zijn er nog mensen die in de problemen geraken tijdens een onschuldige wandeling of trektocht. Soms zelfs met dodelijke afloop. Veel van deze spijtige voorvallen hadden vermeden kunnen worden door een eenvoudige voorbereiding of door het beheersen van enkele eenvoudige overlevingstechnieken.

Wildcraftgidsen organiseert daarom een basis workshop waarin Survival Technieken praktisch worden aangeleerd. 

In een overlevingsscenario: 

 Waar liggen mijn prioriteiten? Hoe beperk ik de risico’s en welke voorzorgsmaatregelen kan ik nemen om te voorkomen dat ik ooit in een overlevingssituatie terecht kom? Welke materialen neem ik best mee voor ik aan een avontuur begin? Welke technieken moet ik beheersen wanneer het noodlot dan toch toeslaat en waar leg ik mijn prioriteiten? Tijdens deze cursus leren we de basis van overleven in en met de natuur en hoe we ons zo goed mogelijk kunnen voorbereiden.

Programma: 

Tijdens deze cursus behandelen we de meest essentiële onderwerpen, die ons in staat stellen om te overleven in de wildernis. Daarnaast bekijken we diverse methoden om ons te oriënteren en hoe we natuurlijke shelters bouwen, vuur kunnen maken, water kunnen filteren, waar en hoe we voeding kunnen vinden. Welke materialen er in ons survival blik moet zitten. Welke moderne survival benodigdheden en voorbereidingen we moeten treffen. Diverse knoop en touwtechnieken. 

Opmerkingen: 

 Duurtijd Workshop Survival Technieken: 4 uur of 8 uur.

Deze Workshop wordt georganiseerd voor groepen. 

teambuilding, particulier, verjaardag, vrijgezellen, jeugdbeweging, reisgidsen,…

Wil u graag meer informatie over onze workshop Survival Technieken ontvangen, heeft u nog vragen of kan niet wachten om eraan te beginnen, neem dan vrijblijvend contact met ons op voor tarieven en mogelijkheden. 

Dit kan via info@wildcraftgidsen.be of via het nummer: 0032 (0)499.91.86.84